Kongres Polski Innowacyjnej z udziałem BRASTER

Podczas prestiżowego, międzynarodowego wydarzenia INNOSHARE – Kongres Polski Innowacyjnej, zostaliśmy wyróżnieni za konsekwentne wspieranie współpracy między nauką a biznesem. Kongres skupił przedstawicieli prywatnych, publicznych i naukowych środowisk zajmujących się tematyką innowacyjności.

W INNOSHARE, które odbyło się w dniach 24-25 czerwca w Warszawie, udział wzięły setki osób, m.in. przedstawiciele biznesu: start-up’owcy, przedsiębiorcy, inwestorzy; organizacji pozarządowych i instytucji publicznych; a także świata nauki: przede wszystkim doktoranci, młodzi naukowcy, studenci kół naukowych. Właśnie ze względu na tak szeroką reprezentację tych środowisk, wydarzenie było znakomitą okazją do zacieśnienia relacji z przedstawicielami środowisk zaangażowanych w tworzenie i komercjalizację polskich innowacji oraz autorami ciekawych pomysłów biznesowych.

Panele dyskusyjne i dzielenie się wiedzą

Uczestnikom imprezy przedsposobu działania oraz technologii wykorzystywanych w urządzeniu Braster. Wzięliśmy udział w czterech panelach dyskusyjnych: „Profesorowie i doktorzy w biznesie, czyli jak być innowacyjnym i przedsiębiorczym?”, „Badania, start-up, komercjalizacja”, „R&D w startupach i sektorze MŚP” oraz „Biznesowy start”.

- Bardzo cieszy nas, że mogliśmy wziąć udział w Kongresie Polski Innowacyjnej. Chętnie dzielimy się wiedzą i doświadczeniem na temat innowacyjnych narzędzi oraz nowoczesnych technologii, zgromadzonymi na przestrzeni lat pracy nad naszym wynalazkiem – powiedział dr inż. Henryk Jaremek, Wiceprezes Braster S.A.

Wyróżnienie

W trakcie kongresu Fundacji Polska Innowacyjna wyróżniła nas za szczególne zaangażowanie na rzecz wspierania współpracy między nauką i biznesem. Ta nagroda jest dla nas bardzo ważna ponieważ świadczy o tym, że nasz wkład w rozwój powiązań między środowiskiem akademickim i biznesowym został doceniony.