PREZES ZARZĄDU BRASTER S.A. KUPUJE AKCJE SPÓŁKI

Prezes zarządu BRASTER S.A. Marcin Halicki poinformował, że w dniach 29 i 31 października 2014 roku nabył łącznie 58 072 akcje spółki, za kwotę 420 tys. zł. W wyniku transakcji Marcin Halicki posiada akcje stanowiące 1,93% kapitału zakładowego BRASTER S.A. W ramach sesji zwykłej na rynku NewConnect w dniu 29 października br. prezes zarządu BRASTER nabył 10 072 akcje spółki, a w ramach transakcji pakietowej przeprowadzonej 31 października 2014r. nabył kolejne 48 000 akcji. Jednocześnie prezes Halicki poinformował, że nie wyklucza dalszego zwiększania swojego zaangażowania finansowego w akcje Spółki.

To naturalne, że prezes czy członkowie zarządu nabywają akcje spółki, którą zarządzają. W ten sposób wysyłam jasny sygnał rynkowi – wierzę w tę spółkę i wierzę w jej dalszy dynamiczny rozwój. Według mnie BRASTER jest obecnie niedoszacowany lecz przewiduję, że ulegnie to zmianie. Obecnie, wraz z zaangażowanym zespołem, intensywnie pracujemy nad zmianą strategii BRASTER, którą do końca tego roku chciałbym przedstawić Radzie Nadzorczej oraz rynkowi – komentuje Marcin Halicki, prezes zarządu BRASTER S.A.

Marcin Halicki nabył 48 000 akcji BRASTER S.A. od pełniącego funkcję Wiceprezesa Zarządu dr Henryka Jaremka, który z przyczyn osobistych, jednorazowo sprzedał akcje w transakcji pakietowej. W wyniku w/w operacji dr Jaremek z małżonką posiadają łącznie 151 720 akcji spółki, stanowiących 5,05% kapitału zakładowego spółki. Zgodnie z deklaracją dr Henryk Jaremek nie przewiduje dalszego zmniejszania stanu posiadania.

Transakcja sprzedaży przeze mnie pakietu akcji, ma związek wyłącznie z moją sytuacją osobistą. Wierzę w przyszłość spółki i dlatego nie planuję kolejnych podobnych transakcji. Z punktu widzenia inwestorów transakcja, w której akcje kupuje ode mnie prezes zarządu jest uwiarygodnieniem potencjału spółki – komentuje Henryk Jaremek.

Dodatkowo, Konrad Kowalczuk, pełniący funkcję prokurenta i dyrektora finansowego spółki, poinformował, iż w dniu 31 października 2014 roku w ramach sesji zwykłej nabył 899 akcji spółki i łącznie posiada 1 269 akcji, co stanowi 0,04% kapitału zakładowego spółki. Zgodnie z deklaracją Konrad Kowalczuk nie wyklucza zwiększania dalszego zaangażowania w spółkę.