BRASTER S.A. – sukces subskrypcji prywatnej!

BRASTER S.A. – polska, innowacyjna Spółka wykorzystująca ciekłokrystaliczną termografię kontaktową w obszarze diagnostyki raka piersi – zakończyła budowanie księgi popytu w ramach nowej emisji akcji (subskrypcji prywatnej Akcji Serii E). Rada Nadzorcza Spółki zaakceptowała rekomendowane przez Zarząd parametry emisji: liczba akcji 500 000 szt., cena jednostkowa: 13 zł. Tym samym wartość emisji wyniesie 6 500 000 zł.

W dniu 16 kwietnia br. zakończył się etap budowania księgi popytu w ramach oferowanej przez BRASTER S.A. subskrypcji prywatnej Akcji Serii E. Spółka zrealizowała zatem założone cele emisyjne.

Na podstawie przyjętej przez Radę Nadzorczą uchwały, w kolejnym kroku Zarząd Spółki przystąpi do składania ofert objęcia Akcji Serii E uprawnionym podmiotom.

„Prowadzona przez Spółkę nowa emisja akcji spotkała się z dużym zainteresowaniem inwestorów. Potwierdza to, że BRASTER S.A. jest atrakcyjnym i perspektywicznym przedsięwzięciem inwestycyjnym. Zgromadzony kapitał przeznaczymy na wskazane cele emisyjne. Większość z nich wynika z wniosków z badania obserwacyjnego „THERMACRAC”. Wśród nich znajdują się:

• dalszy rozwój algorytmu interpretacji uzyskiwanych wyników oraz opracowanie przez Spółkę narzędzi wspierających takich jak: atlas termograficzny, oprogramowanie do automatyzacji procesu interpretacji wyników
  • prowadzenie prac badawczo-rozwojowo związanych ze zwiększeniem ergonomii pracyz wykorzystaniem urządzenia (np. skrócenie czasu badania termograficznego)
  • przygotowanie Spółki i rozpoczęcie procesu inwestycyjnego zmierzającego do komercjalizacji urządzenia Tester BRASTER.

Zrobiliśmy kolejny ważny krok w drodze wprowadzenia naszego unikatowego wynalazku do sprzedaży na rynkach międzynarodowych. Jesteśmy zadowoleni, gdyż Spółka po raz kolejny potwierdziła swoją wiarygodność. Dotrzymujemy słowa w kwestii realizacji zaplanowanych etapów rozwoju i założonego harmonogramu. Dzięki temu rośnie wartość firmy, a to najlepsza rekomendacja dla inwestorów.” – komentuje Krzysztof Pawelczyk, prezes BRASTER S.A.